powered by Agones.gr -

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο Βόλος... βγάζει τελικό!

Το 2-1 του Περιστερίου δίνει… ελαφρύ προβάδισμα τελικού στον Ατρόμητο, όμως στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού ο Ολυμπιακός με «κάβα» το… χρυσό γκολ του Σανκαρέ θα επιδιώξει τη μεγάλη ανατροπή!
Η ανωτερότητα οδήγησε στο γκολ
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ατρόμητος φρόντισε να πρεσάρει για τα καλά τον Ολυμπιακό Βόλου. Αρχικά μπλόκαρε την κυκλοφορία της μπάλας στον αντίπαλό του και εν συνεχεία άρχισε να βγάζει φάσεις με στόχο να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ. Δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί πως στα πρώτα λεπτά του αγώνα η ομάδα του Δώνη είχε κυριαρχήσει στο γήπεδο και ήταν μία… ανάσα από το να σημειώσει ένα τέρμα.
Εν τέλει τα κατάφερε. Μόλις στο 10ο λεπτό οι Περιστεριώτες έφτασαν στην επίτευξη ενός γκολ. Ο Καμαρά έδωσε με πολύ ωραίο τρόπο στον Σαγκανόφσκι και εκείνος με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ.
Ανέβασε ρυθμό ο Ολυμπιακός Β. αλλά…
Μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε στροφές και κατάφερε να βγει μπροστά, αλλά όχι με αξιώσεις. Οι Βολιώτες συνέχισαν να έχουν προβλήματα τόσο στην ανάπτυξή τους όσο και στα άκρα. Από την άλλη ο Ατρόμητος αν και έριξε τον ρυθμό του, είχε τον τρόπο να κλείνει καλά τους διαδρόμους και να αποσυντονίζει τους αντιπάλους του.
Δοκάρι ο Σφακιανάκης
Ο Ατρόμητος μάλιστα είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του. Στο 47ο λεπτό, μετά το γύρισμα του Νάστου ο Σφακιανάκης έκανε ένα σουτ που βρήκε στο δοκάρι.
Δοκάρι του Βόλου με το… καλημέρα!
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή τακτικής από τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Μάκη Κατσαβάκη, με τον Νέμεθ να παίρνει τη θέση του Μπρέσκα. Μόλις στο 50ό λεπτό οι παίκτες των φιλοξενούμενων κατάφεραν να βγάλουν μία πολύ καλή φάση.
Έπειτα από σέντρα του Ζαραδούκα, ο Μαρτίν έπιασε κεφαλιά-ψαράκι, με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Ήταν αναμφίβολα η πιο μεγάλη ευκαιρία για τον Βόλο μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Καμαρά-Νεμπεγλέρας και 2-0!
Και ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου προσπαθούσε για την ισοφάριση, δέχθηκε σε μία αντεπίθεση του Ατρομήτου και άλλο γκολ. Στο 62ο λεπτό ο Καμαρά ξεχύθηκε μπροστά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Νεμπεγλέρα, ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε για το 2-0. Ο Γιακούποβιτς από τη μεριά του είχε λανθασμένη τοποθέτηση, δίνοντας χώρο στον παίκτη του Ατρομήτου.
Καθοριστικό γκολ από Σανκαρέ
Στο 80ό λεπτό ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να μειώσει το σκορ. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ουμπίντες, ο Σανκαρέ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους Βολιώτες, καθότι αυτό το εκτός έδρας τέρμα ήταν καθοριστικό. Ο Σανκαρέ πάντως ίσως να έκανε επιθετικό φάουλ σε αυτήν τη φάση. Στη συνέχεια, παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων δεν μπήκε άλλο τέρμα.
Man of the match: Ο Ανρί Καμαρά. Ο άσος του Ατρομήτου έδωσε τις τελικές πάσες για τα δύο γκολ της ομάδας του. Παράλληλα βοήθησε πολύ οργανωτικά και επιθετικά, ταλαιπωρώντας ιδιαίτερα την αντίπαλη άμυνα.
Αδύναμος κρίκος: Τα άκρα του Ολυμπιακού Βόλου δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε σε σημαντικό μέρος του αγώνα. Αυτό προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στην ανάπτυξη των Βολιωτών.
Στο ύψος του: Από πλευράς Ατρομήτου, Σαγκανόφσκι, Νεμπεγλέρας και Σφακιανάκης είχαν καλή παρουσία και οργανωτικά και επιθετικά. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Σανκαρέ ήταν θετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ από εκεί και πέρα πιο πολύ προσπάθησαν οι Άλβαρεζ και Ουμπίντες.
Η γκάφα: Ανήκει στον Γιακούποβιτς στη φάση του γκολ του Νεμπεγλέρα. Με τη λανθασμένη τοποθέτησή του έδωσε τον απαιτούμενο χώρο στον αντίπαλό του.
Το στραγάλι: Ο διαιτητής Κωνσταντινέας έκανε αρκετά καλό παιχνίδι. Έκανε πάντως ορισμένα λάθη, όπως το στοπάρισμα με το χέρι του Νέμεθ, που δεν είδε, στο 86’.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος παίζοντας σοβαρά και οργανωμένα… χτύπησε τον Ολυμπιακό Βόλου με το μεγάλο όπλο των Βολιωτών: τις αντεπιθέσεις. Οι Περιστεριώτες ήταν πολύ καλά στημένοι μες στο γήπεδο, ήξεραν τι ζητούσαν, έκλειναν σωστά τους χώρους και ήταν αρκετά αποτελεσματικοί στην τελική τους προσπάθεια.
Πέραν αυτού, είχαν έναν Καμαρά σε καταπληκτική ημέρα, που ειδικά σε κάποιες στιγμές έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Παράλληλα ο Δώνης κέρδισε κατά κράτος τη… μάχη των πάγκων εγκλωβίζοντας τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Κατσαβάκη να κάνει διαρκώς εσωτερικές αλλαγές αλλά να μην του βγαίνει τίποτα.
Με άλλα λόγια, οι παίκτες της ομάδας του Περιστερίου πήραν δικαίως το ματς, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε… ζωντανός χάρη στο γκολ του Σανκαρέ. Ο αγώνας πάντως ήταν ιδιαίτερα καλός, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά όμορφο ποδόσφαιρο και να δίνουν καλό ρυθμό στο ματς.
Συνθέσεις ομάδων
Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Μπαζίνσκι Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Καμαρά (90’ Μελισσάς), Αναστασάκος (88’ Μπρίτο).
Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ζέλεζι, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Άλβαρεζ, Ρόκας, Μπρέσκα (46’ Νέμεθ), Καπετάνος (72’ Ακόστα), Ούμπιντες, Μαρτίν (83’ Σολάκης).